Haluatko osallistua hoitotutkimukseen?

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL)  etsii tutkimushenkilöitä lääkehoitotutkimukseen. Tutkimuksessa selvitetään olisiko lääkehoidosta lisäapua rahapeliriippuvuuden hoidossa.

Tutkimuslääke on naloksonia sisältävä nenäsumute. Naloksoni on jo markkinoilla oleva turvallinen lääke. Naloksonia sisältävää nenäsumutetta käytetään vain ennen rahapelaamista tai tilanteissa, joissa on uhka retkahtaa rahapelaamiseen.

Tutkimukseen otetaan 20 ensimmäiseksi ilmoittautunutta henkilöä, ja se kestää kahdeksan viikkoa. Tässä pilottitutkimuksessa ei ole kontrolliryhmää, joten kaikki tutkittavat saavat lääkettä.

Saatat soveltua tähän tutkimukseen, jos:

  • olet yli 18 vuotias
  • sinulla on rahapeliriippuvuus
  • olet suomenkielinen
  • et käytä huumeita, etkä vahvoja kipulääkkeitä, eikä sinulla ole maksatulehdusta tai maksan tai munuaisten vajaatoimintaa, etkä sairasta vakavaa masennusta
  • et ole raskaana.

Tutkimukseen osallistuminen edellyttää mahdollisuutta tekstiviestien vastaanottamiseen ja lähettämiseen.

Tutkimukseen sisältyy laboratoriokäynti ja kolme käyntiä tutkimuskeskuksessa. Tutkimuslääkkeet ja tekstiviesteihin vastaaminen ovat maksuttomia.

Mikäli olet kiinnostunut tutkimuksesta, voit testata mahdollisen soveltuvuutesi Rahapelilaskurin avulla: www.thl.fi/rahapelilaskuri. Laskurin vastaus sisältää tutkimukseen osallistumiseen vaadittavat yhteystiedot, jos olet laskurin mukaan sovelias tutkimukseen.

Osallistuminen tutkimukseen ei estä sinua hakeutumista muuhun hoitoon (esimerkiksi Peli poikki -ohjelmaan).

Tutkimuksesta vastaava lääkäri on prof. Hannu Alho, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, hannu.alho@thl.fi tai puh. 029 524 8123.