Monikulttuurisuus ja peliongelma

Rahapelaamisesta ja rahapeliongelmista puhuminen toisesta kulttuurista tulevan kanssa voi olla haastavaa. Haasteita pelaamisesta puhumiseen ja puheeksiottoon saattavat aiheuttaa niin kieli kuin kulttuurierotkin.

  • Tästä linkistä löydät materiaalia rahapeliongelmista 11 kielellä: kiina x2, englanti, italia, ranska, korea, puola, punjabi, espanja, tagalogi ja vietnam https://www.rgrc.org/en/problem-gambling/brochures-11-languages
  • Monikulttuuristen asiakkaiden kanssa työskentelyn erityispiirteet: Kulttuurisensitiivinen käsikirja ongelmapelaajien ja heidän läheistensä kanssa työskentelyyn

    Käsikirja esittelee kuntoutusohjelman sekä ongelmapelaajalle että hänen läheisilleen.Menetelmää voi soveltaa sekä monikulttuuristen että kantasuomalaisten ongelmapelaajien ja heidän läheisten kanssa työskentelyyn.
    Kuntoutusmenetelmän tarkoitus on auttaa pelaajaa tutkimaan omaa peliongelmaansa ja läheistä tiedostamaan, mitkä ovat ongelmapelaajan lähellä elämisen vaikutukset ja seuraamukset läheiselle itselleen.