Peluuri-info

Vuodesta 2004 toimineen Peluurin tavoitteena on rahapelaamisesta aiheutuvien haittojen ehkäiseminen ja vähentäminen.  Olemme kaikkia rahapelaajia, ongelmapelaajien läheisiä sekä pelihaittoja työssään kohtaavia varten.

Autamme monipuolisesti: tarjolla on ammatillista tukea, vertaistukea ja oma-apuvälineitä puhelimen, verkon ja tekstiviestien välityksellä. Palvelumme ovat aina luottamuksellisia, anonyymejä ja maksuttomia. Palveluitamme saa ympäri Suomea, sekä suomeksi että ruotsiksi.

Tuotamme ja välitämme riippumatonta tietoa pelihaitoista, jotka koskettavat suoraan tai välillisesti vähintään puolta miljoonaa suomalaista. Teemme aktiivista yhteistyötä muiden toimijoiden kanssa ehkäistäksemme rahapelaamisesta aiheutuvia haittoja.

Toimintamme periaatteita ovat asiakaslähtöisyys, luottamuksellisuus, nimettömyys, tuomitsematon suhtautuminen asiakkaan ongelmaan ja tasavertaisuus.

Peluuri kuuluu Tieto- ja tukipiste Tiltin ohella osaksi Helsingin Peliklinikkaa, jossa tarjotaan myös avohoitopalveluita pääkaupunkiseudun asukkaille (Helsinki, Vantaa ja Kauniainen). Peliklinikan taustatahoja ovat lisäksi A-klinikkasäätiö, Sininauhaliitto sekä valtio.

Peluurin tuottavat yhdessä A-klinikkasäätiö ja Sininauhaliitto. Jo vuodesta 1989 lähtien nämä taustajärjestöt ovat toimineet monipuolisesti ja aktiivisesti pelihaittojen ehkäisyn ja hoidon saralla.

Palvelun rahoittavat suomalaiset peliyhteisöt Fintoto Oy, Raha-automaattiyhdistys ja Veikkaus Oy. Peli Poikki -ohjelman rahoittaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitos. Sosiaali- ja terveysministeriö vastaa toiminnan arvioinnista.

Huom. Peluurin logon julkinen käyttö on luvanvaraista ja sallittu Peluurin lisäksi lähtökohtaisesti vain palvelun tuottajille, rahoittajille ja sidosryhmille.

Peluuri / Peliklinikka
Kaisaniemenkatu 2 b, 3.krs
00100 HELSINKI
peluuri(at)peluuri.fi