Peli poikki -ohjelma

Pelin saa poikki myös netissä. Tarjoamme kahdeksan viikon ohjelman, jossa tukenasi on oma terapeutti. Hoito koostuu oman opiskelun, tehtävien, keskustelufoorumin ja terapeutin kanssa käytävien puhelinkeskustelujen yhdistelmästä. Ohjelman aikana päätät haluatko pistää pelin poikki kokonaan vai laittaa sille rajat. Tervetuloa.

Sisäänkirjautuminen jo ohjelmassa oleville »

 1. Olet vähintään 18-vuotias.
 2. Sinulla on toimiva sähköpostiosoite, jota seuraat säännöllisesti. Sähköposti on ainoa yhteystietosi ohjelmassa rekisteröitymiseen asti.
 3. Hae ohjelmaan täyttämällä seulontakysely. Varaa siihen riittävästi aikaa, kysely on pitkä. Tee seulontakysymykset yhdellä kertaa. Ohjelma hyväksyy seulontaan yhden sähköpostiosoitteen vain kerran.
 4. Saat sähköpostilla kahden viikon kuluessa tiedon hyväksymisestä ohjelman jonoon. Mikäli et saa meiltä viestiä kahden viikon kuluessa niin ota yhteyttä pelipoikki (at) peluuri .fi
 5. Kun saat paikan ohjelmasta, saat sähköpostiisi linkin rekisteröitymistä varten. Rekisteröityessäsi valitset käyttäjätunnuksen ja salasanan sekä täytät yhteystietolomakkeen.
 6. Rekisteröidyttyäsi ohjelmaan terapeutti ottaa sinuun yhteyttä ensimmäisen keskustelun sopimiseksi.

Siirry seulontaan klikkaamalla tätä PELI POIKKI -SEULONTA -linkkiä »

Peli poikki on Peluurin netissä toimiva ohjelma peliongelman hoitoon.

Hoidossa on kahdeksan osaa. Tekstiä ja tehtäviä sisältävät osat etenevät järjestyksessä, yksi viikossa. Jokaiseen osaan kuuluu noin 30 minuuttia kestävä keskustelu terapeutin kanssa puhelimitse ja mahdollisuus vertaistukeen ohjelman keskustelufoorumilla.

Ohjelman alussa keskitytään niihin asioihin, jotka motivoivat sinua muutokseen. Puolivälissä teet päätöksen siitä, millaista muutosta tavoittelet. Loppuosa ohjelmasta keskittyy siihen, miten muutos tapahtuu.

Ohjelman läpikäymisen jälkeen asiakkaalle lähetetään vielä kuuden ja 12 kuukauden kuluttua jälkiarviointi ja soitetaan 1-3 seurantapuhelua. Näin seurataan saatuja hoitotuloksia.

Ohjelmaan osallistuminen edellyttää

 • viikoittain aikaa tehtäville (1-2h) ja puhelulle (0,5 h)
 • toimivaa sähköpostia ja pääsyä nettiin
 • halua pohtia omaa pelikäyttäytymistä kriittisesti
 • riittävää kielitaitoa  
 • vähintään 18 vuoden ikää

Peluuri pyrkii tarjoamaan hoitomallin kaikille halukkaille, joille se soveltuu. Soveltuvuuden varmistamiseksi vastaat ohjelmassa kyselyihin ensin ilmoittautuessasi ja uudestaan aloittaessasi ohjelman. Ensimmäisessä puhelussa arvioidaan vielä yhdessä terapeutin kanssa mahdollisuuksiasi selviytyä ohjelmasta.

Hoidon perustana on kognitiivis-behavioraalinen terapia ja motivoiva haastattelu. Malli on alun perin Ruotsin Spelinstitutetin ja Malmö Mediastudion kehittämä, nykyinen versio kehitettiin Spelinstitutetin, Peluurin Peli poikki -terapeuttien ja THL:n yhteistyönä. Ruotsissa hoitomallia on testattu ja arvioitu tutkimusprojektissa, jonka on rahoittanut Statens folkhälsoinstitutet (Ruotsin kansanterveysinstituutti), Suomessa tutkimusta tehdään THL:n toimesta.

Jos kohtaat teknisiä ongelmia seulonnan suorittamisessa tai muuten, ota yhteys Peli poikki -ohjelman hallintoon sähköpostilla (pelipoikki (at) peluuri.fi) tai soita numeroon 0400 340 140. Kerro ongelmasi ja jätä yhteystietosi, selvitämme ne yhdessä.

Tiedossa olevia ongelmia:

 • Jos joudut keskeyttämään seulonnan, sinun on tehtävä se uudelleen toisella sähköpostiosoitteella. Ohjelma hyväksyy yhden osoitteen vain kerran.
 • Googlen Chrome-selaimen kanssa havaittu ongelmia. Suosittelemme käyttämään muita selaimia.
 • Kannattaa tarkistaa säännöllisesti myös sähköpostin roskapostikansio. Varsinkin Gmail pitää Peli Poikki-posteja roskapostina.

Arvioitu jonotusaika on tällä hetkellä noin kolme kuukautta.

Muista säännöllisesti käydä tarkistamassa, oletko saanut uutta postia ohjelmasta. Näin vältämme pitkien jonojen muodostumista ja pahimmassa tapauksessa jonosta tippumisen.

Erityisen tärkeää tämä on, jos käytät hotmail.com tai vastaavia sähköpostipalveluja. Niissä sähköpostiosoite poistuu käytöstä, jos sitä ei kuukauteen käytetä. Näissä tapauksissa emme enää tavoita sinua, emmekä voi siirtää sinua rekisteröitymään ohjelmaan ja terapeutille.

Jonottaessa kannattaa tutustua muihinkin Peluurin palveluihin.