Rajoita pelaamistasi netissä

Peliyhtiöillä on erilaisia nettipelaamisen hallinnan työkaluja: voit asettaa päivittäiset tai kuukausittaiset talletusrajat, tutkia tilastoja peleistäsi, sulkea itsesi peleistä tietyksi määräajaksi tai estää pääsysi tiettyjen pelien pariin. Veikkauksen nettipelaamisen hallinnan työkaluihin voit tutustua tästä.

Peliyhtiöiden tarjoamien työkalujen lisäksi on olemassa myös kaiken nettipelaamisen estäviä keinoja. Alta löydät erilaisia keinoja, joilla voit estää omaa pelaamistasi netissä eri apuvälineiden avulla. Voit sulkea joko:

 • yksittäisiä pelisivustoja
 • estää pelisivulle pääsyn selaimessasi
 • asentaa koneellesi esto-ohjelman.

Esto-ohjelma on tehokkain, sillä se estää pääsyn netistä löytyville rahapelisivustoille hyvin tehokkaasti. Muihin vaihtoehtoihin jää porsaanreikiä. Voit myös estää mainosten (myös peliyhtiöiden mainosten) näkymisen nettiä selatessasi: se voi vähentää kiusausta pelata.

 

Tehokkain keino estää netissä pelaaminen on asentaa esto-ohjelma omalle tietokoneelle tai matkapuhelimeen. Jos pelaat netissä, mutta haluat lopettaa pelaamisen, asenna esto-ohjelma välittömästi laitteillesi.

Alla tiedossamme olevia muutamia palveluntarjoajia. Huomaathan, että Peluuri ei ole vastuussa ulkopuolisten ohjelmien toimivuudesta. Jos asennuksessa on haasteita, paras tapa selvittää ongelma on kysellä suoraan palveluntarjoajilta.

HUOM: Esto-ohjelma saattaa estää pääsyn myös Peluurin sivulle. Usein on kuitenkin mahdollisuus tehdä automaattisesti estettyihin sivustoihin yksittäisiä poikkeuksia, esim. Peluurin ja muiden auttajatahojen sivustot.

Esto-ohjelmat kannattaa asentaa jonkun läheisen kanssa, jotta et itse tiedä salasanaa, jolla eston voi purkaa.

Ilmaiset ohjelmat

Esto-ohjelmilla voi estää mitä tahansa nettisisältöä, myös rahapelaamista.

 • Ilmainen K9 -ohjelma toimii hyvin tietokoneissa (myös Iphonen ja Androidin älypuhelimissa ja tableteissa).
 • On myös monia muita esto-ohjelmia (ilmaisia tai maksullisia), tutustu näihin itsenäisesti

Pikaohjeet K9-ohjelman asentamiseen tietokoneelle

asennukseen menee n. 10 min:

 1. Tee asennus yhdessä läheisesi kanssa (näin toimien et tiedä salasanaa etkä pysty purkamaan ohjelmaa)

  • klikkaa etusivulta, mille käyttöjärjestelmälle asennat ohjelman ("download for..")

  • täytä tietosi ilmaista lisenssinumeroa varten.

 2. Käyttäkää läheisesi sähköpostia asennukseen. Näin toimien et voi tilata uutta salasanaa ja poistaa ohjelmistoa koneeltasi.
   
 3. custom-kohdasta voit klikata ne nettisivukategoriat, jotka haluat blokata (valitse ainakin "gambling", halutessasi myös muita.)
 4. pyydä läheistäsi syöttämään salasana

 5. klikkaa asennuksen jälkeen ohjelmaa työpöydältäsi

 6. pyydä läheistäsi kirjoittamaan vaadittu salasana, jonka vain hän tietää

 7. Sähköpostissa saatte asennusta varten tarvitsemanne lisenssinumeron: klikatkaa tulevaa asennuslinkkiä ja seuratkaa ohjeita

 8. Testatkaa yhdessä toimivuutta

 • kokeilkaa, aukeavatko selaimesta käyttämäsi peliyhtiöiden nettisivut.

 • ohjelma tunnistaa ja estää suurimman osan pelisivuista, ei välttämättä kaikkia. Lisää nämä sivut K9-ohjelmasta vielä erikseen estettäväksi, jotta ohjelmalla todella on haluttu vaikutus.

 • poista myös tietokoneellesi asennetetut peliohjelmistot: et pysty asentamaan näitä enää uudestaan, koska asennus tapahtuu peliyhtiön nettisivun kautta.

 

Maksulliset ohjelmat

 • Gamban toimii toistaiseksi Windows- ja Mac-käyttöjärjestelmän tietokoneissa sekä Android-käyttöjärjestelmän mobiililaitteissa, pian myös Iphonella (huom. päivitetty 12.12.17). Ohjelma on tarkoitettu rahapelaamisen estämiseen. Ohjelma on maksullinen (9,9 puntaa / vuosi). Voit asentaa ohjelman itse, ilman läheisen apua.
 • Maksulliset, erityisesti rahapelaamisen blokkaamiseen tarkoitetut ohjelmat Gamblock ja Betfilter toimivat myös monipuolisesti eri alustoilla. Voit asentaa ohjelman itse, ilman läheisen apua.

Ilmaiset ohjelmat

 • Mobicipistä on tarjolla ilmaisversio, joka estää rahapelaamisen matkapuhelimella, tabeleteissa ja tietokoneissa tehokkaasti. Ohjeet Mobicipin asentamiseen iPhone-matkapuhelimellesi yhdessä läheisesi kanssa löydät yläpuolella olevasta liitetiedostosta.
 • Ilmainen K9 -ohjelma toimii tietokoneissa (myös Iphonen ja Androidin älypuhelimissa ja tableteissa): tutustu asentamiseen itse
   
 • On olemassa myös muita matkapuhelimessa toimivia esto-ohjelmia, tutustu näihin esimerkiksi älypuhelimesi sovelluskaupassa.
  • Hae sovellusta esim. hakusanoilla:"web filter", "web protection", "blocking web content", "internet blocker" yms.
  • Esto-ohjelmat tulee pääsääntöisesti asentaa yhdessä läheisen kanssa, jotta et itse tiedä salasanaa, jolla eston voi purkaa.

Maksulliset ohjelmat

 • Maksulliset, erityisesti rahapelaamisen blokkaamiseen tarkoitetut ohjelmat Gamblock ja Betfilter toimivat monipuolisesti eri alustoilla ja päätelaitteilla.
 • Gamban-ohjelma toimii toistaiseksi Androidilla, Iphone-versio on kehityksen alla (päivitetty 12.12.17)

Useimpien peliyhtiöiden tileihin voi hakea pelikiellon joko määräaikaisena tai lopullisesti. Ohjeet löytyvät kunkin peliyhtiön kotisivuilta tai asiakaspalvelusta. Voit myös hyödyntää erilaisia peliyhtiön tarjoamia pelaamisen seurannan ja rajoittamisen työkaluja.

Yksi vaihtoehto on estää pelaaminen tietyssä selaimessa. HUOM: Tämän eston saa kytkettyä helposti pois päältä, joten se toimii ainoastaan henkilökohtaisena muistuttajana.
 • Firefox: Block site -sovellus tästä.
 • Chrome: Block site -sovellus tästä.
 • Explorer: "Internet -asetukset" -> "Sivustot" -> "Suojaus" -> "Rajoitetut sivustot"

Peliyhtiöiden mainosten poistaminen voi auttaa vähentämään peliyllykkeitä.

 • Jos haluat poistaa mainonnan vaikutuksen, poista mainosten näkyminen kokonaan esim. Adblock plus -liitännäisen avulla.