Rajoita pelaamistasi netissä

Peliyhtiöillä on erilaisia nettipelaamisen hallinnan työkaluja: voit asettaa päivittäiset tai kuukausittaiset talletusrajat, tutkia tilastoja peleistäsi, sulkea itsesi peleistä tietyksi määräajaksi tai estää pääsysi tiettyjen pelien pariin. Veikkauksen nettipelaamisen hallinnan työkaluihin voit tutustua tästä.

Peliyhtiöiden tarjoamien työkalujen lisäksi on olemassa myös kaiken nettipelaamisen estäviä keinoja. Täältä löydät ohjeet, miten estät oman pelaamisesi netissä. Voit sulkea joko

 • yksittäisiä pelisivustoja
 • estää pelisivulle pääsyn selaimessasi
 • asentaa koneellesi esto-ohjelman.

Esto-ohjelma on tehokkain, sillä se estää pääsyn netistä löytyville rahapelisivustoille hyvin tehokkaasti. Muihin vaihtoehtoihin jää porsaanreikiä. Voit myös estää mainosten (myös peliyhtiöiden mainosten) näkymisen nettiä selatessasi: se voi vähentää kiusausta pelata.

 

Pelikielto peliyhtiön sivulle

Useimpien peliyhtiöiden tileihin voi hakea pelikiellon joko määräaikaisena tai lopullisesti. Ohjeet löytyvät kunkin peliyhtiön kotisivuilta tai asiakaspalvelusta. Voit myös hyödyntää erilaisia peliyhtiön tarjoamia pelaamisen seurannan ja rajoittamisen työkaluja.

 

Pelisivujen sulkeminen selaimessa

Yksi vaihtoehto on estää pelaaminen tietyssä selaimessa.

Jos käytät Firefoxia, lisää Block site -sovellus tästä.

Muilla selaimilla (Explorer, Chrome ym.) voi asentaa sivukohtaisen eston ”Verkko ja Internet”- tai ”Internet” -asetuksien sivustot-osiosta.

 

Esto-ohjelma nettipelaamiseen

Tehokkain keino estää netissä pelaaminen on asentaa esto-ohjelma omalle tietokoneelle tai matkapuhelimeen. Jos pelaat netissä, mutta haluat lopettaa pelaamisen, asenna esto-ohjelma välittömästi laitteillesi.

Alla tiedossamme olevia muutamia palveluntarjoajia. Huomaathan, että Peluuri ei ole vastuussa ulkopuolisten ohjelmien toimivuudesta. Jos asennuksessa on haasteita, paras tapa selvittää ongelma on kysellä suoraan palveluntarjoajilta.

HUOM: Esto-ohjelma saattaa estää pääsyn myös Peluurin sivulle. Usein on kuitenkin mahdollisuus tehdä automaattisesti estettyihin sivustoihin yksittäisiä poikkeuksia, esim. Peluurin ja muiden auttajatahojen sivustot.

Esto-ohjelmat kannattaa asentaa jonkun läheisen kanssa, jotta et itse tiedä salasanaa, jolla eston voi purkaa.

 • Ilmainen K9 -ohjelma toimii tietokoneissa sekä Iphonen ja Androidin älypuhelimissa ja tableteissa.
 • Osin ilmainen Mobicip toimii älypuhelimissa, tableteissa ja tietokoneissa.
 • Gamban toimii toistaiseksi Windows- ja iOS-käyttöjärjestelmän tietokoneissa, pian myös matkapuhelimissa (huom. päivitetty 14.7.17). Ohjelma on tarkoitettu rahapelaamisen estämiseen. Ohjelma on maksullinen. (voit myös asentaa ohjelman itse, ilman läheisen apua).
 • Maksulliset, erityisesti rahapelaamisen blokkaamiseen tarkoitetut ohjelmat Gamblock ja Betfilter toimivat myös monipuolisesti eri alustoilla. (voit myös asentaa ohjelman itse, ilman läheisen apua).
Pikaohjeet K9-ohjelman asentamiseen:

(asennukseen menee kokonaisuudessaan n. 5-10 min):

 1. Asennus kannattaa tehdä läheisen kanssa (näin toimien et tiedä salasanaa etkä pysty purkamaan ohjelmaa)

  • klikkaa etusivulta, mille käyttöjärjestelmälle asennat ohjelman ("download for..")

  • täytä tietosi ilmaista lisenssinumeroa varten.

 2. Käyttäkää läheisesi sähköpostia asennukseen. Näin toimien et voi tilata uutta salasanaa ja poistaa ohjelmistoa koneeltasi.

  • Sähköpostissa saatte asennusta varten tarvitsemanne lisenssinumeron: klikatkaa tulevaa asennuslinkkiä ja seuratkaa ohjeita

  • pyydä läheistäsi kirjoittamaan vaadittu salasana, jonka vain hän tietää

  • klikkaa asennuksen jälkeen ohjelmaan työpöydältäsi

  • pyydä läheistäsi syöttämään salasana

  • custom-kohdasta voit klikata ne nettisivukategoriat, jotka haluat blokata (valitse ainakin "gambling", halutessasi myös muita.)

 3. Testatkaa yhdessä toimivuutta

  • kokeilkaa, aukeavatko selaimesta käyttämäsi peliyhtiöiden nettisivut.

  • ohjelma tunnistaa ja estää suurimman osan pelisivuista, ei välttämättä kaikkia. Lisää nämä sivut K9-ohjelmasta vielä erikseen estettäväksi, jotta ohjelmalla todella on haluttu vaikutus.

  • poista myös peliohjelmistot, jotka mahdollisesti asennettu laitteellesi: et pysty asentamaan näitä enää uudestaan, koska asennus tapahtuu peliyhtiön nettisivun kautta.

 

Estot älypuhelimelle tai tabletille

Mikäli asennat estoa älypuhelimeesi tai tablettiisi, kannattaa tutustua esto-ohjelmien tarjontaan älypuhelimesi sovelluskaupasta.

Hae sovellusta esim. hakusanoilla:"web filter", "web protection", "blocking web content", "internet blocker" yms.

 

Nettimainonnan estäminen

 • (Peliyhtiöiden) mainosten poissaolo voi auttaa vähentämään peliyllykkeitä.
 • Jos haluat poistaa mainonnan vaikutuksen, poista mainosten näkyminen kokonaan esim. Adblock plus -liitännäisen avulla.